A professzionális higiénia
A professzionális higiénia

Nanotechnológia


Nano Silver Line termékcsaládot a rohamosan fejlődő nanotechnológia alkalmazásával fejlesztettük ki. Nanotechnológiás termékeinkben nano méretű alkotórészek is található, hatékony és biztonságos

Mi a nanotechnológia?

A nanosz görög eredetű szóból származik, aminek a jelentése törpe. A Nemzetközi Mértékegység Rendszerben (SI) a nano-előtag azt jelenti, hogy az utána következő mértékegység az alapegység egymilliárdod része.

Nanotechnológián értünk bármely technológiát, amelyet nanoskálán hajtanak végre. Magában foglalja olyan fizikai, kémiai és biológiai rendszerek előállítását és alkalmazását, amelyek nagysága egy atom vagy molekula méreteivel vethető össze, valamint a kapott nanostruktúrák beépítését nagyobb rendszerekbe.

Nanosilver

Az ezüstöt ősidők óta használják a higiénia biztosítására. Az ókorban az ezüstöt mindennap használták bakteriális és gombaölő tulajdonságai miatt. Természetesen abban az időben senki se tudott a patogén mikroozganizmusok létezéséről, inkább ösztönösen használták.

Tapasztalat szerint az ezüst tárgyak használata jótékony hatással volt azon társadalmi csoportokban élő emberek egészségére, amik az ezüst étkészletek vásárlását megengedhették maguknak. Már az egyiptomiak is tudták, hogy a seb, szebben és gyorsabban gyógyul, ha ezüsttel kezelik. Ha a tejet vagy a vizet ezüst kehelyből fogyasztjuk, vagy egy ezüst érmét dobunk a folyadékban, akkor az ezüst miatt hosszabb lesz a folyadék fogyaszthatósági ideje, tovább friss marad. A középkori Európában, például azt tapasztalták, hogy a járványok és a különböző megbetegedések nem terjedtek az ezüst evőeszközt használó arisztokrata rétegek között.

A Nanoezüst gyógyító természete abból a tényből fakad, hogy az ezüst ionok lefedik a sejtmembárt, és blokkolják azokat az enzimeket, melyek a mikroorganizmusok szaporodásában hasznosak. Ha nem tudnak szaporodni, elpusztulnak 6 percen belül. A Nanoezüst egy hatékony fegyverré vált a rezisztens baktériumtörzsekkel szemben (typhoid fever bacilli, staphylococcus aureus, gonococcus, azaz Neisser's diplococcus, pneumonia diplococcus).

A Nanoezüst egy természetes és hatékony antibiotikum. Az antibiotikumokkal nem pusztítja el a jótékony baktériumflórákat. A megfigyelések szerint a nano ezüst pozitív töltése révén „vonzódik”, majd megtámadja a kórokozókat, és blokkolja azokat az enzimeket, amik elengedhetetlenek az életben maradásukhoz. Egyszerűen oxidálja, azaz „elégeti” a vírusokat és baktériumokat. Úgyis emlegetik, „ezüst lövedék”, mert intelligens módon támad, és nem sematikusan.  Az nanoezüst egyedülálló tulajdonságának köszönhetően a patogén mikroorganizmusok képtelenek rezisztenciát kialakítani az ezüst részecskék mechanizmusa ellen.  Amíg az antibiotikumok 12 féle káros baktériumot képesek elpusztítani, addig a nanoezüst több mint 650 patogén baktérium, vírus, gomba és penészgomba elpusztításában eredményes.

A Nanotechnológiában a részecskeméretek 1 és 100 nm (nanométer) között van. 1 nanometer a méter egymilliárdod része. Összehasonlításképpen, a legkisebb emberben ismert baktérium hossza 200 nm. A nanorészecskék, a kis méretük ellenére nagy felülettel rendelkeznek, emiatt igen reaktívak és pusztító hatásmechanizmusuk a baktériumokkal, vírusokkal és gombákkal szemben fokozott. A nanoezüst blokkolja a baktériumok enzimatikus működését, és hozzájárul az aktív oxigénképződéséhez, ami teljesen lehetetlenné teszi a mikroorganizmusok növekedését.

 

Kapcsolat:


CLINEX Magyarország
1121 Budapest Normafa út 6.
Tel. +36 20/ 455-3824
Térkép:

Üzenjen nekünk:

clinex@clinex.hu

Térkép: